...‘soms wil je in een hoekje kruipen onder een warm dekentje, een paar traantjes laten en daar blijven zitten (tot het weer over is)’...

Perscontact
06 417 81 066

Stichting MEER
Correspondentieadres
Wilgenrand 40
2203 NH Noordwijk
meer@merelvandenberg.nl

Recensies

Beste partner, ouders, familie en vrienden van Merel,

Via via kwam ik op de website terecht. Het is zo hartverscheurend mooi en ontroerend zoals jullie het Merelboek gemaakt hebben. Ik vind jullie Merel ook zo dapper en stoer. Ikzelf heb inmiddels twee keer in deze situatie gezeten en ik kon alleen maar bang zijn. Als over Merel lees en stukjes van haar lees kan ik me alleen maar schamen. Eergisteren was ik voor het eerst op de site en het liet me niet los op een positieve manier en dat wilde ik jullie graag laten weten. Het is zo echt en authentiek.

Heel veel vriendelijke groeten,

Chantal


Hallo Marianne,

Het boek is binnen. Wat een prachtig resultaat en mooie vormgeving. Ik heb diepe bewondering voor jullie werk. Merel’s verhaal heeft me geraakt. Ondanks haar ziekte blijft ze positief en zo ongelofelijk sterk, haar boek is een ware inspiratie en biedt troost voor anderen. Een paar maanden geleden is mijn zoontje overleden. Hij was heel erg ziek. Tijdens zijn korte leventje heb ik een dagboek bijgehouden. Ondanks de slechte prognoses van de artsen heb ik altijd hoop gehouden dat hij toch nog beter zou worden, ben positief gebleven en intens genoten van elk moment met hem. Een paar dagen voor zijn overlijden hebben we Sinterklaas gevierd samen met mijn andere kinderen. We hebben echt genoten van dat moment en ik ben blij dat hij dat nog heeft kunnen meemaken. De beer gekregen van Sinterklaas heeft een bijzonder plaatsje in ons huis.

Ik wens jullie heel veel succes met julie werk en het boek.

Groetjes uit Luxemburg,
Ineke


Beste mevrouw van den Berg,

Hartelijk dank voor het toesturen van het boek 'Meer'.
Dinsdag zat het al bij de post. Toevallig was ik die dag jarig en gek genoeg voelde het haast als een soort cadeautje zo'n mooie uitgave op mijn werk te mogen uitpakken.

Ik heb er nog niet veel in kunnen lezen, maar op het eerste gezicht ziet het er al prachtig uit. Mooi vormgegeven en merkbaar met veel zorg en liefde samengesteld. Ik hoop dat de partner en ouders van Merel in het uitgeven van haar weblog en de aanvullingen daarbij troost hebben gevonden en zo hun liefde, het verdriet en gemis tot uitdrukking hebben kunnen brengen.

Ondanks dat ik hier al vele jaren op de Voorlichting werk en regelmatig met verlies en verdriet wordt geconfronteerd, kan het me nog altijd raken als het om kanker en het sterven van jonge mensen gaat.
Ongetwijfeld heeft dat ook te maken met herkenning als moeder van twee jongvolwassen kinderen.
Onlangs las ik het goed geschreven boekje 'De zondagsvrouw' van Anna Bouman die in haar jonge leven met een hersentumor te maken kreeg en volgden we op het IKW de weblog van een jonge vrouw met longkanker, die afgelopen week is overleden.
Dan besef je eens te meer hoe bijzonder vanzelfsprekend lijkende gezondheid kan zijn.

Met vriendelijke groet,
Jola Wijbrans


Beste Marianne,
Heb het boek in 1 adem uitgelezen. Wat een sterke griet was Merel zeg. Heb er veel van geleerd wat ik in mijn beroepsuitoefeining zeker zal "meenemen". Nogmaals bedankt. Vriendelijke groet,

Linda Cornelissen, verpleegkundige hematologie
VU medisch centrum afdeling 3b


Hallo lieve ouders, vriend en vrienden,
Wat een boek en merel jeetje wat een topper!!!!Ik heb het in een ruk uitgelezen erg indrukwekkend,zou in de opleiding van artsen en verpleegkundige verplicht moeten zijn!!
Grappig als ik een merel zie moet ik lachen want het was emotineel maar ook grappig merel haar journaal. Gr, Ilonka Weber verpleegkundige in de thuiszorg.


Geachte familie Van den Berg,

Een tijdje geleden heb ik het boek van Merel gelezen en ik was erg onder de indruk. Ik heb zelf in 2006 non Hodgkin gehad en ben in de gelukkige omstandigheid dat ik ‘schoon’ ben. Sinds die tijd houd ik zelf ook een weblog bij. Op dit weblog heb ik vandaag een boekrecensie geplaatst van ‘Meer’. U kunt deze recensie bekijken op deze link: http://femmysgevecht.web-log.nl/femmysgevecht/2007/10/meer.html
Ik ontvang gemiddels 100 lezers per dag op mijn log en hoop dat het plaatsen van de recensie een kleine bijdrage kan leveren aan publiciteit die leidt tot een aantal bestellingen van het boek. En dat lezers van mijn log daardoor ook de positieve kracht van Merel kunnen ervaren.

Ik wens u veel sterkte met het verlies van zo’n prachtige dochter, zus en vriendin. Merel was bijzonder.

Met vriendelijke groet,
Femmy van Beek
http://femmysgevecht.web-log.nl


Ik ben werkelijk sprakeloos over het boek Meer. Wat hebben jullie er iets moois, ontroerends, liefs en eigenlijk onbeschrijfelijk iets van gemaakt. Mijn complimenten; de liefde voor Merel schreeuwt eruit.
Ik ben er enorm blij mee.

Heel veel groetjes en ik hoop meer verkopen.

Nicole Bobbert


Lieve mensen,

Maandagochtend het boek in huis en dinsdagavond was het uit. Met tussenpozen gelezen af en toe merkte ik dat ik vergat te ademen.
Soms was ik weer terug in de VU met mijn zus, zij stierf in 2003 op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.
Wat is Merel een kanjer, een doorzetter, een geluksvogel met zoveel lieve en oprecht liefdevolle mensen in haar omgeving. Wat je geeft ontvang je; dat was denk ik wel van toepassing op Merel.
Ik ben blij dat het boek er is en dat ik het heb gelezen, dat even mee mocht in de wereld van Merel, haar familie en vrienden.

Binnen kort start ik de opleiding psycho-oncologische hulpverlening, de medestudenten die het boek nog niet kennen zal ik erop wijzen.

Lieve groet,

Joan Klaasen

Kinder- en Jeugdtherapiepraktijk Karuna
Engelsholm 36
2133 AG Hoofddorp
0623794433
www.karuna.praktijkinfo.nl

Merel op de fiets met Ziggy op de Fred

Dit project is mogelijk gemaakt door:

  • Britt Möricke
  • Caroline Schenkius
  • Erika Schneider
  • Eva Leffef
bestel nu ook een Merel t-shirt